SV MEDIA

VESTI ESTRADA MANIFESTACIJE KULTURA ASTROLOGIJA MUZIKA

Jer dobra muzika ne poznaje granice…

Pojačaj i uživaj

Neda Ukraden “Kraljica Balkana pop muzike” na “Banaton fest”-u,Temišvar

Neda Ukraden dobitnica je dve nagrade u Temišvaru na prvom balkanskom festivalu u Temišvaru, “Banaton fest”– u. Neda   je proglašena kraljicom Balkana za pop muziku i dobitnica je nagrade za pop hit svih  vremena “ Zora je“.

 Na današnji izgled Nede Ukraden pozavidele bi mnoge devojke, a Neda sa svojih 74 godine igra tenis tri sata, nastupa po celoj bivšoj Jugoslaviji i ovog dana u Temišvar stigla je iz Hrvatske.

Publika je pevala zajedno sa njom, stigli su i unuci  da podrže baku na bini, a na binu od strane jedne devojke stigao je i medvedić. Na festivalu u Temišvaru se pokazalo kolika je Neda Ukraden zvezda i u Rumuniji.

U svojoj karijeri  do sad radila je sa mnogo kompozitora , tekstopisaca… kako ona kaže sa najvećim na tlu bivše Jugoslavije. Da vas podsetimo Neda je svoju muzičku karijeru započela 1967. Godine ,kada je i snimila svoju prvu pesmu za radio Sarajevo. Usledile i njene 3 ploče,a onda i pojavljivanje 1981. Na „Evroviziji“ zajedno sa Jadrankom Stojaković, Ismetom Krvavac pratila je Seada Memića Vajtu sa pesmom Lejla u Irskoj.

Album ”To mora da je ljubav“ sa Đorđem Novkovićem i Rajkom Dujmovićem stiže do samog vrha na estradnoj lestvici u bivšoj jugoslaviji, koja je brojala 22 miliona stanovnika, dok je sa narednim albumima njena popularnost sve više rasla.

Pesma „Zora je“ ovog dana tačno posle 40 godina dobija još jednu nagradu kao Pop Hit za sva vremena, pesma je u ono vreme prevedena na trinaest jezika ,a istu je uradio Đorđe Novković.

 Neke stvari su slučajne, neke spontane , a neke ni ne očekuješ i tako se stiže do onih istinskih estradnih zvezda  čija karijera traje 40 i više godina.

Intervju sa Nedom možete pogledati na našem Youtube kanalu , a atmosferu iz Temišvara na našem instagram profilu.

Pročitajte i ove vesti na portalu SV Media

Ostavite komentar dole:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PRIJATELJI KOJI PODRŽAVAJU NAŠ RAD

Rad portala SV MEDIA su podržali naši prijatelji, pogledajte šta oni maju da vam ponude jer njihov rad je i naša preporuka.

TURISTIČKA ORGANIZACIJA NOVA CRNJA

PICERIJA RESTORAN HOMER

JOKER SERVIS

JACK GENTLEMAN

YOUTUBE SV MEDIA

Ako ste propustili neku reportažu ili intervju koji smo objavili na našem Youtube kanalu kliknite na dugme dole i posetite nas…

JOHNNIE NIGHT CLUB

KAFANA MALI RAJ

RESTORAN KRISTAL

TURISTIČKA ŽITIŠTE

MESTO ZA VAŠ BANER
280 x 100px